מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

תפוחי אדמה “כמו חמאה”

JANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה = כחצי כמות 

מצרכים:

2 בצלים לבנים

3 תפוחי אדמה בינוניים

כף שמן קנולה

מעט כורכום (רבע-חצי כפית)

מעט כמון (רבע-חצי כפית)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. פורסים את הבצלים לרצועות ארוכות ודקות ומטגנים בסיר גדול עד שהופכים שקופים.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר.
  3. מתבלים ומערבבים. 
  4. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וכל מספר דקות מערבבים (אין צורך להוסיף מים).
  5. ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה יוצאים רכים מאוד ונמסים בפה.