מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

תבשיל קינואה וגזר

APRILמנות עיקריותמתכונים

מנה- 8 כפות

מצרכים:
1 כוס קינואה
1 גזר בינוני
1 בצל קטן
1 כפית גדושה של פפריקה
מעט פפריקה חריפה
1 כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. משרים את הקינואה בקערת מים למשך חצי שעה לפחות
2. שופכים את המים ושוטפים היטב את הקינואה בעזרת מסננת
3. חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות
4. מטגנים בשמן את הבצל, כשהוא הופך לשקוף מוסיפים את הגזר למשך 3 דקות נוספות של טיגון
5. מוסיפים את התבלינים והקינואה ומערבבים, מטגנים במשך 2 דקות נוספות
6. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
7. מבשלים במשך 20 דקות על אש קטנה עם כיסוי
8. כשמוכן, מכבים את האש ומחכות 5 דקות נוספות כשהסיר מכוסה. לאחר מכן מפרידים את הקינואה בזהירות
בעזרת מזלג