מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

תבשיל דג בכרובית

DECEMBERמנות עיקריותמתכונים

מנה= לשובע

מצרכים:

ראש כרובית בינונית

3 כפות שמן זית

חצי קילו דג לבן (בס/דניס/בקלה/אמנון) בלי עור, חתוך לקוביות

סלסלת פטריות

2 בצל סגול קצוץ דק

1 כוס חלב קוקוס עד 10%

מלח ופלפל לפי הטעם

שום גבישי לפי הטעם

קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה:

1.מפוררים  את פרחי הכרובית במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים

2.בסיר שטוח מטגנים בצל אחד ואת הפטריות עם 2 כפות שמן זית וקצת מלח גס עד להזהבה מוחלטת

3.מוסיפים  את פירורי הכרובית, את התבלינים, 2 כוסות מים (עד שזה כמעט מכוסה) וכוס חלב קוקוס. 

4.מנמיכים קצת את האש, מכסים ומבשלים חצי שעה.

5.במחבת נפרדת מטגנים את הבצל השני עם כף השמן הנותר ומוסיפים את קוביות הדג.

  1. מקפיצים אותם מעט עם הבצל.

7.מוסיפים  את הדג ואת הבצל לתבשיל עם הכרובית, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות. (בשלב זה יש לבדוק את מצב המים של התבשיל ומוסיפים במידת הצורך, בסוף צריך להיות מרקם קרמי, לא מימי מדי אבל להיזהר לא לשרוף)

ומוכן! אפשר להגיש עם קצת בצל ירוק מעל.