מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

שווארמה פרגית

APRILDECEMBERMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה – לשובע
דרגת קושי – קל
משך זמן הכנה – 30 דקות

מצרכים

  • קילו פרגית
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
  • אפשרי-פטריות חתוכות
  • כמון
  • תבלין לשווארמה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • שמן זית
  • מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מערבבות חצי כף תבלין שווארמה עם חצי כף כמון, 3 שיני שום כתושות ו2 כפות שמן זית.
  2. מערבבות טוב כך שהפרגיות יכוסו במרינדה שנוצרה.
  3. מכניסות אחרי חצי שעה לתנור שחומם על 220 מעלות ל5 דק בדיוק, רק עד שהפרגיות מקבלות צבע לבנבן ומתקשות מעט- זה יסייע בחיתוך שלהן.
  4. כשהן מתקררות מעט, פורסות כל חתיכה לרצועות בעובי 1 ס”מ.
  5. מטגנות בצל עד שקיפות/
  6. מוסיפות חצי כפית תבלין שווארמה ורבע כפית כמון.
  7. אם רוצות פטריות- זה הזמן להוסיף גם אותן.
  8. מוסיפות את נתחי הפרגיות ומקפיצות.
  9. מוסיפות מלח ופלפל ומשפרות טעמים במידת הצורך עם התבלינים.
  10. מקפיצות ללא תוספת מים במשך כ-15 דק’, עד שהפרגיות מוכנות.