מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

רולדת פילו

APRILמנות עיקריותמתכונים

מנה- לשובע, ללא תוספת פחמימה לארוחה זו.
עד 2 עלי פילו = מנת פחמימה.

מצרכים:
חצי קילו הודו טחון/ בשר בקר טחון/ טחון מהצומח “כמו בשר”/ קוביות טופו מגוש טופו קשה
1 בצל גדול
שליש צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן זית
כפית פפריקה
מעט פלפל לבן/שחור
חצי כפית מלח
מעט קינמון – לא חובה
עלי פילו
3 כפות צנוברים

אופן הכנה:
1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
2. מחממים מחבת, מוסיפים 3 כפות צנוברים למשך כדקה, תוך כדי ערבוב, עד שמקבלים מעט צבע. מעבירות
לצלחת לקירור בצד.
3. מוסיפים את השמן למחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף
4. מוסיפים חצי מכמות הבשר/טחון מהצומח/טופו ומטגנים במשך 3 דקות. אם השתמשנו בטופו- יש להוסיף את
כל כמות הטופו בשלב זה
5. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן ומערבבים במשך 5 דקות
6. מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומטגנים במשך דקה, מורידים מהאש ומניחים לתערובת הבשר להתקרר
מעט בצד
7. מוסיפים את מחצית כמות הבשר הטרי/טחון מהצומח שהמתינה בצד (ישמש כ”דבק”)
***תזכורת: אם השתמשנו בטופו, אין צורך לשמור חלק בצד
8. מוציאים שני עלי פילו מהחבילה בעדינות, מניחים אחד מהם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים במעט
שמן זית
9. מניחים את העלה השני מעל העלה שמרחנו בשמן ומשמנים גם אותו מעט
10. מניחים את המלית (בשר/טחון מהצומח/טופו) לאורך הדף בצידו האחד ומגלגלים
***לא חייבים לסגור את צידי הרולדה
***ניתן למרוח ביצה ולבזוק מעט שומשום מעל
11. אופים את הרולדה בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך 20-25 דקות עד שמזהיבה