מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

קציצות עוף עם אפונה

DECEMBERFEBRUARYJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה=לשובע

לקציצות:

חצי קילו עוף טחון

בצל מגורד וסחוט

חצי צרור פטרוזליה קצוץ

1 גזר מגורד וסחוט

תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה

 

לרוטב:

בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות

100 גר’ רסק עגבניות ללא סוכר

אפונה

מלח , פלפל , פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת הקציצות ומכניסים למקרר למנוחה.
  2. בסיר רחב מטגנים בצל וסלרי עם שמן זית, מוסיפים את השום, רסק העגבניות, מים רותחים לחצי גובה סיר, מביאים לרתיחה, מתבלים.
  3. מוסיפים את הקציצות כאשר המים רותחים בסיר (מכדררים בעזרת ידיים רטובות מעט).
  4. אחרי שהקציצות מתייצבות ברוטב, מוסיפים בעדינות את האפונה ומבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה. אם צריך, מוסיפים מים.