מתכונים נוספים

עוגת שוקולד כוסמין

סה”כ 24= פרוסות,מנה= 1 פרוסה מצרכים: כוס קמח כוסמין שקית אבקת אפיה חצי כוס קקאו חצי כוס שמן קנולה חצי…

רולדת פילו

מנה- לשובע, ללא תוספת פחמימה לארוחה זו. עד 2 עלי פילו = מנת פחמימה. מצרכים: חצי קילו הודו טחון/ בשר…

תבשיל קינואה וגזר

מנה- 8 כפות מצרכים: 1 כוס קינואה 1 גזר בינוני 1 בצל קטן 1 כפית גדושה של פפריקה מעט פפריקה…

סלט בורגול עם עגבניות

  מנה- 10 כפות מצרכים: 1 כוס בורגול 3 עגבניות חצי כוס נענע (לא למניקות) חצי כוס פטרוזיליה מיץ מחצי…

קוביות סלמון אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 1 קילו סלמון, רצוי טרי וללא עור למרינדה: 3 כפות רוטב סויה 2 כפות צ’ילי מתוק 1…

קציצות עוף עם אפונה

DECEMBERFEBRUARYJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה=לשובע

לקציצות:

חצי קילו עוף טחון

בצל מגורד וסחוט

חצי צרור פטרוזליה קצוץ

1 גזר מגורד וסחוט

תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה

 

לרוטב:

בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות

100 גר’ רסק עגבניות ללא סוכר

אפונה

מלח , פלפל , פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת הקציצות ומכניסים למקרר למנוחה.
  2. בסיר רחב מטגנים בצל וסלרי עם שמן זית, מוסיפים את השום, רסק העגבניות, מים רותחים לחצי גובה סיר, מביאים לרתיחה, מתבלים.
  3. מוסיפים את הקציצות כאשר המים רותחים בסיר (מכדררים בעזרת ידיים רטובות מעט).
  4. אחרי שהקציצות מתייצבות ברוטב, מוסיפים בעדינות את האפונה ומבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה. אם צריך, מוסיפים מים.