מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

קציצות בקר/טופו ברוטב לימוני

DECEMBERJANUARYמנות עיקריותמתכונים

 

מנה- לשובע

 

מצרכים:

לקציצות:

חצי קילו בשר בקר טחון (ניתן להשתמש גם בעוף טחון)/ חבילת טופו רך

1 בצל מגורד דק

1 ביצה/ 1 כף קמח חומוס + כף מים מהברז

2 כפות פירורי לחם מלא או קמח כוסמין 

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כורכום ומעט בהרט.

לרוטב:

חצי צרור עד צרור פטרוזיליה קצוצה

3 כפות לימון

2 כפות שמן זית

כף כורכום שטוחה (ניתן גם פחות)

מלח לפי הטעם

שתי כוסות מים רותחים

*** כדאי להשתמש בסיר רחב (סוטאז’)

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד בקערה, מניחים בצד ובינתיים מכינים את הרוטב
  2. מערבבים היטב את השמן, הלימון, התבלינים והפטרוזיליה בסיר רחב
  3. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה שוב
  4. מכינים כדורים מעיסת הקציצות ומוסיפים לסיר 
  5. מבשלים עד לצמצום הנוזלים במשך כחצי שעה לפחות