מתכונים נוספים

עוגת שוקולד כוסמין

סה”כ 24= פרוסות,מנה= 1 פרוסה מצרכים: כוס קמח כוסמין שקית אבקת אפיה חצי כוס קקאו חצי כוס שמן קנולה חצי…

רולדת פילו

מנה- לשובע, ללא תוספת פחמימה לארוחה זו. עד 2 עלי פילו = מנת פחמימה. מצרכים: חצי קילו הודו טחון/ בשר…

תבשיל קינואה וגזר

מנה- 8 כפות מצרכים: 1 כוס קינואה 1 גזר בינוני 1 בצל קטן 1 כפית גדושה של פפריקה מעט פפריקה…

סלט בורגול עם עגבניות

  מנה- 10 כפות מצרכים: 1 כוס בורגול 3 עגבניות חצי כוס נענע (לא למניקות) חצי כוס פטרוזיליה מיץ מחצי…

קוביות סלמון אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 1 קילו סלמון, רצוי טרי וללא עור למרינדה: 3 כפות רוטב סויה 2 כפות צ’ילי מתוק 1…

קינואה צבעונית

DECEMBERJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה- 10 כפות

 

מצרכים:

1 כוס קינואה

1 גזר בינוני

1 בצל קטן

2 חופנים פרחי ברוקולי קטנים

2 חופנים פרחי כרובית קטנים

פלפל אדום חתוך לקוביות

סלסלת פטריות

1 כפית גדושה של פפריקה

מעט פפריקה חריפה

1 כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הקינואה בקערת מים למשך חצי שעה לפחות
  2. שופכים את המים ושוטפים היטב את הקינואה בעזרת מסננת
  3. חותכים את הבצל, הפלפל והגזר לקוביות קטנות, ואת הפטריות לפרוסות.
  4. מטגנים בשמן את הבצל, כשהוא הופך לשקוף מוסיפים את השאר הירקות למשך 5 דקות נוספות של טיגון
  5. מוסיפים את התבלינים והקינואה ומערבבים, מטגנים במשך 2 דקות נוספות
  6. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
  7. מבשלים במשך 20 דקות על אש קטנה עם כיסוי
  8. כשמוכן, מכבים את האש ומחכים 5 דקות נוספות כשהסיר מכוסה. לאחר מכן מפרידים את הקינואה בזהירות בעזרת מזלג