מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

קינואה צבעונית

DECEMBERJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה- 10 כפות

 

מצרכים:

1 כוס קינואה

1 גזר בינוני

1 בצל קטן

2 חופנים פרחי ברוקולי קטנים

2 חופנים פרחי כרובית קטנים

פלפל אדום חתוך לקוביות

סלסלת פטריות

1 כפית גדושה של פפריקה

מעט פפריקה חריפה

1 כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הקינואה בקערת מים למשך חצי שעה לפחות
  2. שופכים את המים ושוטפים היטב את הקינואה בעזרת מסננת
  3. חותכים את הבצל, הפלפל והגזר לקוביות קטנות, ואת הפטריות לפרוסות.
  4. מטגנים בשמן את הבצל, כשהוא הופך לשקוף מוסיפים את השאר הירקות למשך 5 דקות נוספות של טיגון
  5. מוסיפים את התבלינים והקינואה ומערבבים, מטגנים במשך 2 דקות נוספות
  6. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
  7. מבשלים במשך 20 דקות על אש קטנה עם כיסוי
  8. כשמוכן, מכבים את האש ומחכים 5 דקות נוספות כשהסיר מכוסה. לאחר מכן מפרידים את הקינואה בזהירות בעזרת מזלג