מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

קינואה פטריות

DECEMBERמנות עיקריותמתכונים

כמה- סיר

מנה- 8 כפות

דרגת קושי-קל

משך זמן הכנה- 25 דק’

 

מצרכים:

כוס קינואה לבנה (משרות מראש למשך חצי שעה בקערה עם מים, מסננות ושוטפות היטב)

2 סלסלאות פטריות

בצל בינוני

2 כפות מייפל

3 כפות רוטב סויה

שמן זית

2 כוסות מים רותחים

כפית מלח

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הפטריות לפרוסות גסות או לרבעים ומשאירים בצד
  2. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בכף שמן במחבת עד שהופך לשקוף
  3. מוסיפים את המייפל והסויה ומטגנים במשך דקה נוספת
  4. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים במשך 5 דקות נוספות
  5. מכניסים את הקינואה (לאחר ההשריה והשטיפה) לסיר עם כפית שמן וכפית מלח
  6. מוסיפים את המים הרותחים
  7. מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות
  8. מחכים 5 דקות עם סיר מכוסה ומפרידים עם מזלג בעדינות את הקינואה
  9. לאחר שהקינואה מעט מתקררת, מערבבים בין הבצל והפטריות לקינואה