מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

שקשוקה פינוקים

מנה-עד 2 ביצים, טופו-לשובע מצרכים: חצי חציל חתוך לקוביות גסות אפויות עם כף שמן זית כרבע שעה בתנור חופן גבינה…

פיצה טונה

APRILמנות עיקריותמתכונים

מנה=לשובע

מצרכים:
לבצק:
קופסת טונה בשמן מסוננת
2 כפות גבינה לבנה
ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
100 גר’ רסק עגבניות ללא סוכר
2 כפות עגבניות מרוסקות ללא סוכר
אורגנו לפי הטעם

מעל:
גבנ”צ 9%
ברוקולי/פלפלים/פטריות/עגבניות/בולגרית 5%/ זיתים (נחשב למנת שומן בארוחה – 5 זיתים = מנת שומן)

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה (חשוב לפורר את הטונה היטב)
2. מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 5 דקות בלבד
3. בינתיים מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה
4. מוציאים את הבצק מהתנור ומוסיפים את הרוטב מעל הבסיס החצי אפוי
5. מוסיפים גם את הגבינה הצהובה והתוספות שבחרתם ומכניסים לתנור לכ-10 דקות נוספות, עד שמשחים. שימו לב שלא יישרף!