מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

עוף בשקית קוקי

APRILMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה= לשובע

מצרכים:

שקית קוקי גדולה + תבנית תנור עטופה בנייר כסף ונייר אפיה מעליו

5 כרעי עוף – ניתן מפורקים

1 בצל גדול – חתוך גס

3 גזרים – חתוכים לעיגול של כ-2 ס”מ

סלסלת פטריות – לא לחתוך

לתיבול:

כפית כורכום

חצי כפית כמון

כפית גריל עוף/ תבלין פילדלפיה

כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח או לפי הטעם

פלפל שחור – לפי הטעם

2 כפות סילאן טבעי

רסק עגבניות קטן (100 גר’)

3 כפות סויה

כף שמן זית

כפית שום כתוש

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות טורבו
  2. מערבבים את כל מרכיבי התיבול יחד בקערה קטנה
  3. מניחים את כרעי העוף והירקות בקערה גדולה
  4. שופכים את הרוטב על העוף והירקות, מערבבים היטב ומשרים במשך כחצי שעה במקרר
  5. מכניסים הכל לתוך שקית הקוקי הגדולה, קושרים היטב ועושים 3 חורים בעזרת סכין. מי שלא מעוניין להכניס לשקית קוקי יכול לאפות כרגיל בתנור בתבנית אפייה
  6. אופים במשך שעה בתנור

      ***ניתן להוציא מהשקית ולהעביר לתבנית למשך 10 דקות נוספות של אפייה לקבלת מרקם קריספי יותר, אך לא חובה