מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

סופלה שוקולד

DECEMBERמנות מתוקותמתכונים

כמה- 12 יחידות

מנה- 1 

מצרכים:

כוס קמח כוסמין מלא

כפית אבקת אפייה 

כף קקאו טבעי

רבע כוס סוכר חום

113 גר’ רסק תפוחים ללא סוכר

3 כפות שקדיה/חמאת אגוזי לוז/חמאת בוטנים טבעית

3/4 כוס חלב צמחי לא ממותק (סויה/שיבולת שועל/שקדים) 

12 קוביות שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו)

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל הרכיבים לעיסה אחידה, למעט השוקולד המריר
  2. מחלקים את העיסה ל12 בתבנית מאפינס (מומלץ להשתמש במיני מאפין, כך יוצא יותר גבוה ומלא) ובסוף מוסיפים קוביית שוקולד אחת לכל שקע, ו”מטביעים” אותה מעט בתוך העיסה
  3. אופים במשך 15-20 דקות בחום בינוני 160-70 מעלות