מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

מרק ברוקולי וגזר קרמי

DECEMBERJANUARYמנות עיקריותמתכונים

מנה= 5 מצקות 

מצרכים:

2 כפות שמן זית

3 ענפי סלרי, כולל העלים

1 בצל לבן

6 שיני שום

3 גזרים

2 ראשי ברוקולי, כולל הגזע (אפשר גם קפוא)

2 ליטר מים רותחים

400 מ”ל חלב קוקוס עד 15% או שמנת לבישול 10% שומן

כפית מלח – או לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כוס קוואקר

 

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל, הגזר והשום לקוביות קטנות ופורסים את הסלרי דק (קוצצים  דק גם את העלים של הסלרי) 
  2. מפרידים את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים ואת הגזע פורסים דק או קוצצים לקוביות
  3. מוסיפים את השום, הגזרים וגזע הברוקולי החתוך ומטגנים במשך 2 דקות נוספות
  4. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 10 דקות או עד שהגזר מתרכך
  5. מוסיפים את פרחי הברוקולי והקוואקר ומבשלים במשך 10-15 דקות
  6. מוסיפים קרם קוקוס/שמנת, מבשלים במשך 5 דקות ומגישים חם