מתכונים נוספים

קוביות סלמון אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 1 קילו סלמון, רצוי טרי וללא עור למרינדה: 3 כפות רוטב סויה 2 כפות צ’ילי מתוק 1…

קוביות טופו אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 300 גר’ טופו קשה – חתוך לקוביות למרינדה: 2 כפות רוטב סויה כף צ’ילי מתוק 1 כף…

שווארמה עוף/סייטן

מנה- לשובע מצרכים: 1 ק”ג חזה עוף פרוס / סייטן פרוס כף תבלין שווארמה כפית כמון 3 כפות שמן זית…

מאפה דפי אורז וגבינות

DECEMBERJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה- עד חצי מהכמות

 

מצרכים:

8 דפי אורז קוטר 20 ס”מ

1.5 גביע קוטג’ 5%

100 גרם גבינה בולגרית 5%

2 פרוסות גבינה צהובה 9%/15%

6 פטריות חתוכות גס

מלח ופלפל – לפי הטעם

כפית שומשום

2 ביצים

כף שמן זית

אופן הכנה:

  1. מחממם תנור ל-190 מעלות
  2. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה
  3. מערבבים את הגבינות בקערה
  4. בקערה אחרת טורפים את הביצים ומשאירים בצד 2 כפות מבלילת הביצים כדי שישמשו אח”כ לציפוי המאפה
  5. מוסיפים את בלילת הביצים ואת שמן הזית, הפטריות, המלח והפלפל לתערובת הגבינות ומערבבים 
  6. מניחים דף אורז אחד יבש בתחתית התבנית ומורחים מעליו שכבה דקה של חלק מתערובת הגבינות (2 כפות)
  7. מניחים דף אורז נוסף מעל, מורחים את שכבה נוספת של תערובת הגבינות ומעל דף נוסף וכך הלאה. שימו לב שעיסת הגבינות צריכה להספיק לכל המתכון.
  8. מעל הדף האחרון (הדף השישי) מורחים את הביצה ומפזרים שומשום מעל
  9. אופים בתנור במשך 30 דקות עד הזהבה