מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

מאפה דפי אורז וגבינות

DECEMBERJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

מנה- עד חצי מהכמות

 

מצרכים:

8 דפי אורז קוטר 20 ס”מ

1.5 גביע קוטג’ 5%

100 גרם גבינה בולגרית 5%

2 פרוסות גבינה צהובה 9%/15%

6 פטריות חתוכות גס

מלח ופלפל – לפי הטעם

כפית שומשום

2 ביצים

כף שמן זית

אופן הכנה:

  1. מחממם תנור ל-190 מעלות
  2. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה
  3. מערבבים את הגבינות בקערה
  4. בקערה אחרת טורפים את הביצים ומשאירים בצד 2 כפות מבלילת הביצים כדי שישמשו אח”כ לציפוי המאפה
  5. מוסיפים את בלילת הביצים ואת שמן הזית, הפטריות, המלח והפלפל לתערובת הגבינות ומערבבים 
  6. מניחים דף אורז אחד יבש בתחתית התבנית ומורחים מעליו שכבה דקה של חלק מתערובת הגבינות (2 כפות)
  7. מניחים דף אורז נוסף מעל, מורחים את שכבה נוספת של תערובת הגבינות ומעל דף נוסף וכך הלאה. שימו לב שעיסת הגבינות צריכה להספיק לכל המתכון.
  8. מעל הדף האחרון (הדף השישי) מורחים את הביצה ומפזרים שומשום מעל
  9. אופים בתנור במשך 30 דקות עד הזהבה