מתכונים נוספים

עוגת שוקולד כוסמין

סה”כ 24= פרוסות,מנה= 1 פרוסה מצרכים: כוס קמח כוסמין שקית אבקת אפיה חצי כוס קקאו חצי כוס שמן קנולה חצי…

רולדת פילו

מנה- לשובע, ללא תוספת פחמימה לארוחה זו. עד 2 עלי פילו = מנת פחמימה. מצרכים: חצי קילו הודו טחון/ בשר…

תבשיל קינואה וגזר

מנה- 8 כפות מצרכים: 1 כוס קינואה 1 גזר בינוני 1 בצל קטן 1 כפית גדושה של פפריקה מעט פפריקה…

סלט בורגול עם עגבניות

  מנה- 10 כפות מצרכים: 1 כוס בורגול 3 עגבניות חצי כוס נענע (לא למניקות) חצי כוס פטרוזיליה מיץ מחצי…

קוביות סלמון אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 1 קילו סלמון, רצוי טרי וללא עור למרינדה: 3 כפות רוטב סויה 2 כפות צ’ילי מתוק 1…

לביבות קינואה ועדשים

DECEMBERJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

סה”כ 20 יחידות, מנה = עד 5 יחידות

מצרכים:

חצי כוס קינואה יבשה (לשטוף היטב-היטב ולבשל ב1 כוס מים רותחים ל20 דק’)

כוס עדשים כתומות (לאחר השרייה של 3 שעות במים, ניתן יותר)

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 בצל לבן חתוך גס

חצי צרור כוסברה/פטרוזיליה – לפי הטעם

כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

2 שיני שום כתוש

אופן ההכנה:

  1. קוצצים ומערבבים במג’ימיקס/מעבד מזון את כל המרכיבים יחד עד עיסה אחידה. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לתערובת את הקינואה ומערבבים בעזרת כף.
  3. מכניסים  את התערובת ל20-30 דק’ למקרר לאיחוד הטעמים.
  4. יוצרים לביבות, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפיה ומרססים תרסיס שמן מעל.
  5. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ15 דק’.