מתכונים נוספים

קוביות סלמון אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 1 קילו סלמון, רצוי טרי וללא עור למרינדה: 3 כפות רוטב סויה 2 כפות צ’ילי מתוק 1…

קוביות טופו אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 300 גר’ טופו קשה – חתוך לקוביות למרינדה: 2 כפות רוטב סויה כף צ’ילי מתוק 1 כף…

שווארמה עוף/סייטן

מנה- לשובע מצרכים: 1 ק”ג חזה עוף פרוס / סייטן פרוס כף תבלין שווארמה כפית כמון 3 כפות שמן זית…

לביבות קינואה ועדשים

DECEMBERJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

סה”כ 20 יחידות, מנה = עד 5 יחידות

מצרכים:

חצי כוס קינואה יבשה (לשטוף היטב-היטב ולבשל ב1 כוס מים רותחים ל20 דק’)

כוס עדשים כתומות (לאחר השרייה של 3 שעות במים, ניתן יותר)

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 בצל לבן חתוך גס

חצי צרור כוסברה/פטרוזיליה – לפי הטעם

כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

2 שיני שום כתוש

אופן ההכנה:

  1. קוצצים ומערבבים במג’ימיקס/מעבד מזון את כל המרכיבים יחד עד עיסה אחידה. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לתערובת את הקינואה ומערבבים בעזרת כף.
  3. מכניסים  את התערובת ל20-30 דק’ למקרר לאיחוד הטעמים.
  4. יוצרים לביבות, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפיה ומרססים תרסיס שמן מעל.
  5. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ15 דק’.