מתכונים נוספים

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

שקשוקה פינוקים

מנה-עד 2 ביצים, טופו-לשובע מצרכים: חצי חציל חתוך לקוביות גסות אפויות עם כף שמן זית כרבע שעה בתנור חופן גבינה…

לביבות עדשים כתומות

APRILמנות עיקריותמתכונים

מנה = עד חצי מתכון

מצרכים:
כוס עדשים כתומות יבשות
1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל
קישוא קטן
גזר בינוני
רבע צרור עלי פטרוזיליה/כוסברה לפי הטעם
חצי כוס קוואקר דק/ פירורי לחם מקמח מלא
2 ביצים/ כף קמח עדשים כתומות או קמח חומוס וכף שקדיה/ טחינה
לתיבול: חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור, מעט כורכום וחצי כפית פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
1. בשל את העדשים במים לכ – 20 דק’, עד ריכוך מלא וסנן את המים.
2. במחבת טגן את הבצל להזהבה קלה.
3. במעבד מזון קצוץ את כל הירקות ועשבי התיבול, קצוץ דק.
לאחר מכן השתדל לסחוט את הירקות מנוזלים בעזרת הידיים.
4. הוסף לקערה את העדשים, הבצל, הירקות, הביצים/קמח עדשים והשקדיה ואת פירורי הלחם.
5. הכנס למקרר למשך 40 דק’ (ניתן גם יותר) לספיגת הטעמים והתייצבות.
6. צור קציצות, הנח על גבי נייר אפיה ורסס בספריי שמן מעל.