מתכונים נוספים

קוביות סלמון אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 1 קילו סלמון, רצוי טרי וללא עור למרינדה: 3 כפות רוטב סויה 2 כפות צ’ילי מתוק 1…

קוביות טופו אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 300 גר’ טופו קשה – חתוך לקוביות למרינדה: 2 כפות רוטב סויה כף צ’ילי מתוק 1 כף…

שווארמה עוף/סייטן

מנה- לשובע מצרכים: 1 ק”ג חזה עוף פרוס / סייטן פרוס כף תבלין שווארמה כפית כמון 3 כפות שמן זית…

לביבות עדשים כתומות

APRILמנות עיקריותמתכונים

מנה = עד חצי מתכון

מצרכים:
כוס עדשים כתומות יבשות
1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל
קישוא קטן
גזר בינוני
רבע צרור עלי פטרוזיליה/כוסברה לפי הטעם
חצי כוס קוואקר דק/ פירורי לחם מקמח מלא
2 ביצים/ כף קמח עדשים כתומות או קמח חומוס וכף שקדיה/ טחינה
לתיבול: חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור, מעט כורכום וחצי כפית פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
1. בשל את העדשים במים לכ – 20 דק’, עד ריכוך מלא וסנן את המים.
2. במחבת טגן את הבצל להזהבה קלה.
3. במעבד מזון קצוץ את כל הירקות ועשבי התיבול, קצוץ דק.
לאחר מכן השתדל לסחוט את הירקות מנוזלים בעזרת הידיים.
4. הוסף לקערה את העדשים, הבצל, הירקות, הביצים/קמח עדשים והשקדיה ואת פירורי הלחם.
5. הכנס למקרר למשך 40 דק’ (ניתן גם יותר) לספיגת הטעמים והתייצבות.
6. צור קציצות, הנח על גבי נייר אפיה ורסס בספריי שמן מעל.