מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

לביבות כרישה אפויות

DECEMBERJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

סה”כ: 10 יחידות
מנת ביניים= 2 יח’
מ. ערב= עד חצי מתכון

מצרכים:

1 בצל לבן קצוץ

2 יח’ כרישה : לחתוך לעיגולים/חצאי ירח ולשטוף היטב (ניתן להשרות במים לאחר החיתוך ולהיפטר מהחול)

2 ביצים/ 2 כפות קמח עדשים + 2 כפות מים

חצי כוס קמח מצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

1 קישוא בינוני מגורד וסחוט היטב
כף שמן זית לבלילת הקציצות + כף שמן זית לטיגון הבצל והכרישה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. מטגנים את הבצל עד הזהבה במחבת, מוסיפים את הכרישה ומטגנים יחד
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרכיבים יחד
  4. מוסיפים את הבצל והכרישה ומערבבים עד יצירת תערובת חלקה ככל שניתן (אפשר להשתמש במעבד מזון)
  5. מגלגלים קציצות בידיים רטובות ומסדרים אותן בתבנית על נייר אפייה
  6. מברישים את הקציצות במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות
  7. הופכים צד ואופים במשך 5-10 דקות נוספות בתנור