מתכונים נוספים

קוביות סלמון אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 1 קילו סלמון, רצוי טרי וללא עור למרינדה: 3 כפות רוטב סויה 2 כפות צ’ילי מתוק 1…

קוביות טופו אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 300 גר’ טופו קשה – חתוך לקוביות למרינדה: 2 כפות רוטב סויה כף צ’ילי מתוק 1 כף…

שווארמה עוף/סייטן

מנה- לשובע מצרכים: 1 ק”ג חזה עוף פרוס / סייטן פרוס כף תבלין שווארמה כפית כמון 3 כפות שמן זית…

לביבות כרישה אפויות

DECEMBERJANUARYMARCHמנות עיקריותמתכונים

סה”כ: 10 יחידות
מנת ביניים= 2 יח’
מ. ערב= עד חצי מתכון

מצרכים:

1 בצל לבן קצוץ

2 יח’ כרישה : לחתוך לעיגולים/חצאי ירח ולשטוף היטב (ניתן להשרות במים לאחר החיתוך ולהיפטר מהחול)

2 ביצים/ 2 כפות קמח עדשים + 2 כפות מים

חצי כוס קמח מצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

1 קישוא בינוני מגורד וסחוט היטב
כף שמן זית לבלילת הקציצות + כף שמן זית לטיגון הבצל והכרישה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. מטגנים את הבצל עד הזהבה במחבת, מוסיפים את הכרישה ומטגנים יחד
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרכיבים יחד
  4. מוסיפים את הבצל והכרישה ומערבבים עד יצירת תערובת חלקה ככל שניתן (אפשר להשתמש במעבד מזון)
  5. מגלגלים קציצות בידיים רטובות ומסדרים אותן בתבנית על נייר אפייה
  6. מברישים את הקציצות במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות
  7. הופכים צד ואופים במשך 5-10 דקות נוספות בתנור