מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

טופו ברוטב חריימה

DECEMBERמנות עיקריותמתכונים

מנה לשובע

מצרכים:

לקציצות-

300 גר’ טופו קשה

3 כפות קמח עדשים כתומות

3 כפות שמן זית

צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

בצל קטן קצוץ דק

שן שום כתושה

לתיבול: פפריקה מתוקה, מלח וכמון לפי הטעם.

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1-2 פלפלים אדומים פרוס דק

5 עגבניות גדולות, חתוכות לרבעים

גזר חתוך לעיגולים

פלפל חריף קצוץ

8 שיני שום כתושות

צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

לתיבול – 2 כפות פפריקה מתוקה, כמון לפי הטעם, מלח לפי הטעם. כפית מייפל טבעי.

מים לכיסוי (כליטר)

אופן ההכנה:

  1. סוחטחם את הטופו עם הידיים וטוחנים במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך להוסיף מים)
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות מראש.
  3. הכנת הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. 
  4. יוצרים קציצות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפיה. 
  5. מרססים שמן מעל ואופים כ12-15 דק’, עד השחמה קלה מעלה. 

הכנת הרוטב: 

  1. מטגנים את כל הירקות ב2 כפות שמן 
  2. מחממים שמן היטב בסיר ומטגנים בו במשך 5 דקות את כל המרכיבים חוץ מהעגבניות והתבלינים.  
  3. מוסיפים את העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
  4.  מוסיפים 1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים, כך שהקציצות יכוסו. 
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  6.  מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב ומבשלים עוד 15 דקות.
  7.  לפני ההגשה, מפזרים כוסברה טרייה, קצוצה מעל.