מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

שקשוקה פינוקים

מנה-עד 2 ביצים, טופו-לשובע מצרכים: חצי חציל חתוך לקוביות גסות אפויות עם כף שמן זית כרבע שעה בתנור חופן גבינה…

בורקס טורקי

APRILמנות עיקריותמתכונים

מנה = הכל

מצרכים:
2 דפי פילו
1 גביע קוטג’ 5%
חופן גבינה צהובה מגורדת 9%
חצי חבילת גבינת טוב טעם
חצי גביע גבינה לבנה 5% / ריקוטה 5%
תיבול:
מלח ופלפל שחר
ביצה (לברשה מעל)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את המצרכים (מלבד הביצה ודפי הפילו)
2. על גבי משטח מסדרים דף פילו אחד, ומרססים עם ספריי שמן
3. לוקחים מעט מהבלילה ומניחים באמצע כל האורך ומגלגלים לנחש ומניחים בצד כך עושים גם עם הדף השני
4. מניחים אחד אחד על נייר אפייה מסדרים בצורת נחש וכך ממשיכים בצורת ספירלה
5. מברישים עם ביצה, ניתן לפזר שומשום.
6. אופים בתנור ב- 180 מעלות כ 20 דקות עד שמשחים.

טיפ: ניתן ונוח לסדר בתוך מגש עגול לשמירה על הצורה.