מתכונים נוספים

קוביות סלמון אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 1 קילו סלמון, רצוי טרי וללא עור למרינדה: 3 כפות רוטב סויה 2 כפות צ’ילי מתוק 1…

קוביות טופו אפויות

מנה= לשובע מצרכים: 300 גר’ טופו קשה – חתוך לקוביות למרינדה: 2 כפות רוטב סויה כף צ’ילי מתוק 1 כף…

שווארמה עוף/סייטן

מנה- לשובע מצרכים: 1 ק”ג חזה עוף פרוס / סייטן פרוס כף תבלין שווארמה כפית כמון 3 כפות שמן זית…

בורגול עגבניות וגרגירי חומוס

DECEMBERJANUARYמנות עיקריותמתכונים

מנה- 8 כפות

 

מצרכים:

חצי כוס בורגול גס

כוס גרגירי חומוס קפואים/ משומרים

1 בצל קטן / חצי בינוני קצוץ דק-דק

עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

כף שמן זית

כוס מים רותחים

100 גר’ רסק עגבניות ללא סוכר

כף שטוחה מייפל/סילאן טבעי

כף פפריקה מתוקה שטוחה

פלפל ומלח לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה
  2. מוסיפים את העגבניות ומטגנים במשך 2-3 דק’ נוספות. מוסיפים מעט מים עד כיסוי הירקות
  3. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס והבורגול, מערבבים היטב ומוסיפים כ3/4 כוס מים רותחים
  5. מבשלים במשך כ-20 דק’ עד ריכוך הבורגול. אם יש צורך בהוספת מעט מים לתבשיל, לריכוך נוסף, ניתן להוסיף