מתכונים נוספים

לביבות עדשים כתומות

מנה = עד חצי מתכון מצרכים: כוס עדשים כתומות יבשות 1 בצל בינוני + כף שמן זית לטיגון הבצל קישוא…

פיצה טונה

מנה=לשובע מצרכים: לבצק: קופסת טונה בשמן מסוננת 2 כפות גבינה לבנה ביצה מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 100 גר’ רסק…

בורקס טורקי

מנה = הכל מצרכים: 2 דפי פילו 1 גביע קוטג’ 5% חופן גבינה צהובה מגורדת 9% חצי חבילת גבינת טוב…

בורקס טורקי טבעוני

מנה- הכל מצרכים: 2 עלי בצק פילו מקורר (או מופשר) חבילת טופו רך פטריות קצוצות שומשום ספריי שמן זית מלח…

בורגול עגבניות וגרגירי חומוס

DECEMBERJANUARYמנות עיקריותמתכונים

מנה- 8 כפות

 

מצרכים:

חצי כוס בורגול גס

כוס גרגירי חומוס קפואים/ משומרים

1 בצל קטן / חצי בינוני קצוץ דק-דק

עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

כף שמן זית

כוס מים רותחים

100 גר’ רסק עגבניות ללא סוכר

כף שטוחה מייפל/סילאן טבעי

כף פפריקה מתוקה שטוחה

פלפל ומלח לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה
  2. מוסיפים את העגבניות ומטגנים במשך 2-3 דק’ נוספות. מוסיפים מעט מים עד כיסוי הירקות
  3. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס והבורגול, מערבבים היטב ומוסיפים כ3/4 כוס מים רותחים
  5. מבשלים במשך כ-20 דק’ עד ריכוך הבורגול. אם יש צורך בהוספת מעט מים לתבשיל, לריכוך נוסף, ניתן להוסיף